LG en iRiver willen ereadermarkt overnemen

0
DELEN

LG Display wil in 2012 de grootste speler op de ereadermarkt worden. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. LG is momenteel een van de grootste LCD-fabrikanten, en wil ook de grootste op het gebied van Electronic Paper Displays (EPD) worden. Het begint samen met iRiver een joint venture voor de productie van ereaders.

De nieuwe onderneming, L&I Electronics, begint allereerst in september met de productie van ereaders in iRivers bestaande fabriek in Dongguan. In 2011 moet L&I Electronics een productiecapaciteit hebben van een miljoen eenheden. De joint venture zal vervolgens in 2012 starten met de commerciële productie van ereaders met kleurenschermen. De EPD-technologie van LG maakt gebruik van nanodeeltjes die onder invloed van stroom kunnen bewegen om letters, beelden en kleuren te tonen.

LG Display en iRiver investeren samen 5 miljoen dollar als startkapitaal, waarvan LG 51 procent voor rekening neemt en iRiver 49 procent. Met deze joint venture verzekert LG zich van een stabiele afnemer voor de epaper displays. iRiver heeft aan de andere kant veel baat bij de constante levering van schermen. iRiver heeft het hoofdkwartier in de VS, maar is eigendom van het Zuid-Koreaanse ReignCom. Het bedrijf kwam in 2009 met hun eerste ereader, de iRiver Story. Deze is nog uitgerust met een eInk-scherm.

(Via: Printed Electronics World.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER