News Corp koopt ereadingplatform Skiff

0

Gisteren werd bekend dat mediabedrijf News Corp het online artikelenplatform Skiff heeft overgenomen. Wat deze overname betekent voor de ereader die Skiff op de markt zou brengen is nog niet bekend. News Corp neemt enkel het softwaregedeelte van Skiff over.

News Corp is een van de grootste voorstanders van betaalde toegang tot online artikelen. Onlangs ging bijvoorbeeld de London Times over op een betaalmuur en de Wall Street Journal is grotendeels alleen betaald te lezen. Op termijn wil de baas van News Corp, Rupert Murdoch, al de kranten alleen nog maar tegen betaling op internet beschikbaar maken.

De stap om Skiff te kopen kan gezien worden als een nieuw hoofdstuk in de strijd van News Corp tegen gratis content op internet. Skiff is namelijk bezig met de ontwikkeling van een platform waarop uitgevers hun artikelen tegen betaling beschikbaar kunnen maken op allerhande apparaten, van smartphones tot laptops, ereaders en tablets. Ook was Skiff bezig met de ontwikkeling van een eigen ereader, die de beschikking zou hebben over een 11,5 epaper-touchscreen. Deze ereader werd in januari op de CES getoond. Wat de overname voor de ereader betekent is niet bekend. Het zou kunnen zijn dat deze later nog aan een ander bedrijf verkocht zal worden, maar het is ook mogelijk dat deze een stille dood sterft.

News Corp koopt Skiff van het concurrerende mediabedrijf Hearst voor een onbekend bedrag. Naast de overname van Skiff, maakte het bedrijf van Murdoch ook bekend te investeren in Journalism Online. Dit bedrijf stelt uitgevers van kranten en tijdschriften in staat geld te vragen voor hun producten, door betalingen per artikel of door abonnementen.

(Via: Reuters.)

Vorig artikelLG en iRiver willen ereadermarkt overnemen
Volgend artikelEbooks op een USB-stick: de eBookstick
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in