Ebooks op een USB-stick: de eBookstick

0

Vanaf vandaag is hij te koop, de eBookstick. Iedere maand een nieuwe USB-stick met een aantal ebooks erop. De ebooks worden geleverd in het ePub-formaat, zonder beveiliging, en zijn dus makkelijk naar je ereader, iPhone of iPad te kopiëren.

De eBookstick is een initiatief van auteur en fotograaf Peter de Ruiter, in samenwerking met uitgeverij De Rode Kamer in Haarlem. De Ruiter komt met de stick om “de verkoop van ebooks tastbaar te maken en ereading als zodanig te bevorderen.” Iedere maand zal er een nieuwe eBookstick verschijnen, met daarop minstens vijf ebooks rond een thema. Omdat de ebooks op de eBookstick geen Digital Rights Management bevatten, kun je op deze manier ook makkelijk ebooks cadeau geven.

Voor de maand juni is de eBookstick geladen met vijf spannende boeken en twee bonusboeken. De spannende boeken zijn: De fatale tweeling van Horst Eckert, Terreur en De duiker van Håkan Östlund, De verlossing van Karin Alfredsson en De schaduw van een groot man van Björn Sundell. De twee bonusebooks op de stick zijn Beelden van Birma – een fotoboek van Peter de Ruiter – en De voetbalbelofte van Jeroen Siebelink.

Het thema van de volgende eBookstick is ook al bekend: vanaf 15 juli zal de Vakantiestick te koop zijn, met daarop ebooks rond het thema vakantie. En op 15 september verschijnt de Managementstick bij uitgeverij Eburon. Alle edities van de eBookstick zijn voor 19,95 euro te koop in de detailhandel, via een groot aantal boekwinkels en via de speciale website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in