Acer schroeft tabletdoelstellingen terug en bergt mogelijk eigen app store op

0

Begin dit jaar stelde Acer een verkoop van vijf tot zeven miljoen tablets tegen eind 2011 voorop, maar vandaag heeft voorzitter J.T. Wang laten weten dat die verwachtingen zijn bijgesteld. Het nieuwe doel is om dit jaar nog tweeënhalf à drie miljoen stuks te slijten. Bovendien doet het gerucht de ronde dat Acer de ontwikkeling van het Alive-platform – een app store annex webshop voor ebooks, e-magazines, muziek, films en games – heeft stopgezet.

Acer heeft talrijke tablets op stapel staan (onder meer de Iconia A100 die op Android Honeycomb zal draaien, en een nieuwe tablet die gebruik maakt van het Meego-besturingssysteem). Toch heeft het Taiwanese bedrijf haar doelstellingen voor de verkoop van tablets flink verlaagd. Acer verwacht dit jaar geen vijf tot zeven miljoen – zoals begin dit jaar aangekondigd – maar wel tweeënhalf tot drie miljoen tablets aan de man te brengen (60% minder). Ook de verwachtingen voor de verkoop van notebooks werden verlaagd. Dat heeft voorzitter J.T. Wang laten weten tijdens een aandeelhoudersmeeting.

Wang verwacht dat de totale verkoopsresultaten van Acer voor het tweede kwartaal maximaal 10% lager zullen liggen dan in het eerste kwartaal van 2011. Vorige maand constateerde het bedrijf een daling van 29,2% in de totale verkoop.

Dat de Taiwanese fabrikant haar doelstellingen bijstelt, heeft onder meer te maken met een gebrekkige vraag en tal van recente hervormingen in de organisatie van het bedrijf, waaronder het vertrek van topman Gianfranco Lanci. Acer wist haar vooropgestelde doelstellingen de laatste drie kwartalen al niet te halen.

Op de Italiaanse website HWFiles en de Twitter-pagina van Jellybooks-oprichter Andrew Rhomberg staat bovendien te lezen dat Acer Alive – een platform à la iTunes, dat apps, ebooks, e-magazines, cd’s, films, tv-series, games en podcasts zou gaan verkopen – er misschien niet zal komen. Dit is echter nog niet officieel bekend gemaakt. Mogelijk wordt het ooit wel gelanceerd, maar dan onder een andere naam en met beperktere ambities.

(Via: Reuters en HWFiles)

Vorig artikelTekenen in Google eBooks met Doodle Mode
Volgend artikelBook Crawler: een locatiegebaseerde boeken-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in