Apple vereist hogere resolutie ebookcovers

0

Vanaf augustus dienen coverafbeeldingen voor ebooks die via Apple’s iBookstore verkocht worden een hogere resolutie te hebben. Apple neemt deze maatregel om ervoor te zorgen dat ebooklezers op de verbeterde schermen van iPhones en iPads een betere gebruikservaring hebben bij het zoeken, kopen en lezen van ebooks.

Tot nu toe moesten ebookcovers van Apple een minimale breedte van 600 pixels hebben. Dat wordt nu opgeschaald naar 1400 pixels, meer dan het dubbele dus. De nieuwe regel van Apple geldt voor nieuwe ebooks en ebooks die een update krijgen. De huidige ebooks in de ebookshop van Apple hoeven dus niet allemaal van een vernieuwde cover voorzien te worden.

Smashwords, een selfpublishing website, heeft als aanloop naar de nieuwe regels van Apple eveneens nieuwe aanbevolen afmetingen van ebookcovers ingesteld. Volgens Smaswhords-CEO Mark Coker is de aanbevolen afmeting van een cover nu ongeveer 1600 bij 2400 pixels. Op die manier komt het ebook er bij de verschillende webwinkels goed uit te zien.

(Via: Smashwords.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in