Update Kobo-app maakt inzoomen eenvoudiger

0

De Kobo Books app voor iPhone en iPad heeft een update gekregen, waardoor inzoomen op tekst makkelijker is geworden. Ook kunnen lezers eenvoudiger door een ebook ‘bladeren’.

In versie 5.12 van Kobo Books zijn een aantal nieuwe gestures toegevoegd. Zo kan de gebruiker door met twee vingers omhoog of omlaag over het scherm te slepen de helderheid aanpassen.

Handig is de nieuwe feature waarmee je met een pinch-beweging snel kunt in- of uitzoomen op de tekst. Pinch to zoom kennen we van onder andere Apples eigen foto applicatie en voelt erg natuurlijk aan, alhoewel het aanpassen van de fontgrootte niet realtime gebeurt. Een pop-up indicator laat wel zien op welke relatieve lettergrootte je uitkomt.

Naast deze veranderingen is de Quick Flip-functie aangepakt. Die geeft de gebruiker wat meer controle bij het snel overslaan van pagina’s of hoofdstukken. Tenslotte heeft de hoofdnavigatie een restyle gekregen.

De Kobo Book app voor iOS is gratis te downloaden in de App Store.

Vorig artikelDuits DRM brengt minieme wijzigingen in tekst aan
Volgend artikelApp ‘Bol.com ebooks’ nu ook voor Android
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in