Kindle ebooks goedkope kopieën met spelfouten

0

De kwaliteit van ebooks op de Kindle laat nog al eens te wensen over. Er zitten veel spel- en typefouten in en het lijkt alsof er geen zorg is besteed aan het uiterlijk van het eindproduct.

Joe Wikert stelt dat zijn Kindle ebooks eruit zien alsof ze op goed geluk geconverteerd zijn. De grootste problemen die men constateert zijn de vele spel- en typefouten die niet in het origineel zitten, de extra (onnodige) afbreekstreepjes en de slechte opmaak.

Dit probleem ligt aan de fundamenten van de doorbraak van het ebook: zolang ebooks gezien worden als een “quick and dirty way to some extra bucks”, zullen ze nooit de waarde van een echt boek vertegenwoordigen en zullen ebooks altijd tweederangs blijven.

Joe Wikert redeneert dat niet alleen het opruimen van het conversieproces zal bijdragen aan het doorbreken van het $9,99 plafond. Daarvoor zal ook een nieuwe manier van inhoud bekijken aan ten grondslag moeten liggen. Dit onderwerp zal prangender worden op het moment dat ebooks een groter onderdeel van de boekenmarkt gaan uitmaken. Nog niet in de nabije toekomst, maar toch zeker niet al te ver.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelSourcebooks stelt ebook publicatie bestseller uit
Volgend artikel“DRM is niet de vijand”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in