VS: Ebooks bijna 8,5 procent van totale boekverkopen

0

In april dit jaar was er nog een lichte daling te zien in de verkoop van ebooks in de Verenigde Staten, in mei is de verkoop weer aangetrokken. De Association of American Publishers (AAP) meldt dat ebooks bij dertien deelnemende uitgevers nu 8,48 procent van de totale boekverkopen uitmaken.

In vergelijking met mei 2009 is de ebookverkoop met 162,8 procent gestegen. In totaal werd er door de uitgevers in mei voor 29,3 miljoen dollar aan ebooks verkocht. In april was dit nog 27,4 miljoen. Over de eerste vijf maanden van 2010 ligt de verkoop van ebooks 207,4 procent hoger dan vorig jaar.

Bij de dertien uitgevers die cijfers over ebooks doorgaven aan de AAP, is de categorie ebooks over de eerste vijf maanden van dit jaar nu gemiddeld goed voor 8,48 procent van de totale omzet. Vorig jaar lag dit nog op 2,89 procent.

Ook de totale omzet van boeken in de VS groeide in mei. In vergelijking met 2009 was er een stijging te zien van 9,8 procent, naar 715,3 miljoen dollar. De groei van de categorie hardcover boeken voor volwassenen was een van de grootste oorzaken van die stijging. Opvallend is dat de categorieën paperbacks en mass market voor volwassenen beiden juist wel een daling laten zien. Veel analisten voorspellen dat de opkomst van ebooks vooral voor deze categorieën boeken grote consequenties zal hebben.

(Via AAP)

Vorig artikelGoogle scant 160.000 boeken van Koninklijke Bibliotheek
Volgend artikelPrins Claus Fonds steunt onderzoek naar digitaal uitgeven
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in