Prins Claus Fonds steunt onderzoek naar digitaal uitgeven

0

De Internationale Alliantie van Onafhankelijke Uitgevers wil in partnerschap met het Prins Claus Fonds onderzoek doen naar de toekomst van digitaal uitgeven in ontwikkelingslanden. Het onderzoek begint met een studie naar de huidige situatie en behoeftes.

De Alliantie heeft een oproep op de website geplaatst waarin het onderzoekers vraagt een onderzoeksvoorstel in te dienen. Dit eerste onderzoek moet zich vooral richten op hoe het er op dit moment in ontwikkelingslanden voorstaat op het gebied van digitaal uitgeven. Ook wil de Alliantie weten wat er mogelijk is en wat de voordelen van digitaal uitgeven voor ontwikkelingslanden kunnen zijn. Uiteindelijk moet de onderzoeker met voorstellen en aanbevelingen komen waarmee internationale organisaties en autoriteiten gewezen kunnen worden op de mogelijkheden van de digitalisering van de uitgeverij.

Op basis van deze eerste studie wil de Alliantie de komende drie jaar in vier fases verder gaan met het onderzoek naar de toekomst van digitaal uitgeven in ontwikkelingslanden. Op internationale en interprofessionele beurzen gaat de organisatie aandacht vragen voor ontwikkelingslanden. Eveneens zullen er in een van de latere fases ook tests uitgevoerd worden. Verder wil de Alliantie het eigen netwerk gaan gebruiken om contacten te verbeteren tussen uitgevers in ontwikkelingslanden en uitgevers in Westerse landen.

Onderzoekers kunnen hun voorstel voor 29 augustus 2010 indienen. Voor de studie is een budget van 6.000 tot 10.000 euro beschikbaar.

Vorig artikelVS: Ebooks bijna 8,5 procent van totale boekverkopen
Volgend artikelElonex 710EB LCD-ereader in de voorverkoop
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in