Icarus Illumina: ereader met frontlight en Android 4.2

1

Icarus presenteert vandaag een nieuwe ereader, de opvolger van de Illumina HD. De Icarus Illumina is een 6-inch ereader en op verschilende punten verbeterd ten opzichte van de voorganger. Zo kun je zelf apps op de ereader installeren en is het apparaat een stukje lichter en dunner.

De Illumina komt in de kleuren wit, rood en zwart en is verkrijgbaar vanaf eind juli voor een prijs van 119,95 euro. Qua specificaties doet het apparaat niet echt onder voor ereaders van concurrerende merken. Het 6-inch scherm van de ereader heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Daarop lees je ebooks in verschillende formaten waaronder ePub, PDF en RTF. De Illumina weegt 197 gram en heeft 4 GB interne schijfruimte, dat nog uitbreidbaar is via een microSD-kaart. De ereader wordt aangedreven door een processor van 1 GHz.

Opvallend is verder dat de ereader over fysieke bladerknoppen beschikt aan beide zijdes van het scherm, iets wat bij de meeste andere ereaders inmiddels niet meer is terug te vinden. Daarnaast kun je het apparaat ook gewoon via het aanraakscherm bedienen. Doordat je op de ereader ook zelf apps kunt installeren, is het mogelijk bijvoorbeeld Kindle-boeken of Kobo-boeken te lezen via de apps van beide bedrijven. Standaard staan er al onder andere apps van Dropbox en een e-mailapp voorgeïnstalleerd. De Illumina heeft geen toegang tot de Google Play-markt, gebruikers moeten zelf het APK-bestand van een app downloaden en installeren.

Vorig artikelVakantielezen: goedkope ebooks lezen in de vakantie
Volgend artikelAmazon komt met ebook-abonnementsdienst Kindle Unlimited
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in