Amazon verwijdert kopieën van ebooks uit Kindle Store

0

Amazon verwijdert ebooks die een kopie zijn van titels die al te koop worden aangeboden in de Kindle Store. In de ebookwinkel worden veel duplicaat-ebooks aangeboden omdat het erg eenvoudig is om een ebook te publiceren en te verkopen via Amazon.

De gratis service Kindle Direct Publishing biedt een eenvoudige en snelle manier om ebooks te publiceren en te verkopen via de Kindle Store. Daardoor is de winkel overspoeld geraakt door kopieën van bestaande ebooks. Bestaande ebooks worden namelijk heruitgegeven onder een andere naam. Dit gebeurt via het principe ‘private label rights’: een auteur schrijft een tekst en verkoopt de rechten aan een andere partij die het vervolgens als boek onder zijn naam uitgeeft. In theorie past de nieuwe eigenaar de tekst aan, maar dit gebeurt in de praktijk niet altijd.

Amazon is bang dat door de vele gelijksoortige titels in de Kindle Store de consument moeilijker het assortiment kan bekijken. Het bedrijf vindt dat de kopieën “de ervaring van de consument verminderen. “ Een woordvoerster van Amazon vertelde aan de New York Times: “Wij hebben hard gewerkt om processen te ontwikkelen waardoor gelijksoortige of bijna gelijksoortige versies van ebooks herkend en verwijderd worden.” Bovendien riskeren gebruikers van Kindle Direct Pulishing dat hun account wordt verwijderd wanneer ze kopieën plaatsen.

(Via: New York Times)

Vorig artikelEbooks goed voor 11% van wereldwijde verkoop HarperCollins
Volgend artikelAndroid-tablets pikken marktaandeel van iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in