Google koopt smartphone- en tabletdivisie Motorola

0

Internetgigant Google heeft officieel bekendgemaakt dat het de mobiele afdeling van Motorola gaat overnemen voor ongeveer 9 miljard euro. De opzet: het Android-ecosysteem verder uitbouwen ten voordele van de gebruikers, partners en ontwikkelaars. Maar zijn de andere fabrikanten van Android-toestellen hier mee gediend?

In een officieel persbericht meldde Google vandaag de overname van Motorola Mobility Holdings, de afdeling van Motorola die de Android-smartphones en de Honeycomb-tablet Xoom ontwikkelde. Google gaat Motorola Mobility runnen als een apart bedrijf.

Motorolans en Googlers

‘We zullen samen geweldige user experiences creëren om het Android-ecosysteem te verbeteren ten behoeve van onze consumenten, partners en ontwikkelaars’, aldus Google-CEO Larry Page in het persbericht. ‘We kijken ernaar uit om de Motorolans te verwelkomen in onze familie van Googlers.’

Octrooien

Google heeft nog een goede reden om Motorola Mobility over te nemen. Android-fabrikanten worden steeds meer door concurrenten als Apple aangeklaagd voor patentinbreuken. Google kan de octrooien van Motorola dus goed gebruiken om zich beter te wapenen tegen deze aanklachten.

Concurreren tegen eigen klanten

Motorola wordt nu licentiehouder van het Android-besturingssysteem, maar Google benadrukt dat het telecombedrijf nog steeds ‘één van de vele producenten’ is, en dat Android dus een open platform blijft. HTC, Sony Ericsson en LG hebben reeds positief gereageerd op het nieuws, maar het is nog maar de vraag of ze wel écht gediend zijn met deze overname. Google wordt nu namelijk zelf smartphone- en tabletproducent, en gaat dus rechtstreeks concurreren met haar eigen klanten.

(Via: TechCrunch)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in