Sdu start met iPad-pilot onder juristen

0

Uitgeverij Sdu gaat samen met het gerechtshof Leeuwarden en de rechtbank Haarlem beginnen met een onderzoek naar het gebruik van digitale juridische publicaties op de iPad. Tijdens het drie maanden durende onderzoek worden rechters en juridische stafmedewerkers gevolgd om te meten hoe ze de iPad tijdens hun werk gebruiken.

Tijdens de pilot worden verschillende online applicaties van allerlei uitgeverijen getest, zoals juridische databases, innovatieve zoeksystemen en een automatische e-mailattendering. Het is de bedoeling dat door de applicaties juristen zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht van de laatste wetswijzigingen, jurisprudentie en ontwikkelingen. De verwachting is dat de applicaties ervoor zorgen dat de betrokkenen sneller klaar zijn met het opzoeken van informatie en dat hierdoor rechtszaken een kortere doorlooptijd zullen hebben.

Marina Diakonova, bibliothecaris van de Rechtbank Haarlem hoopt dat het werk met behulp van de iPad efficiënter zal gaan: “Vaak moeten wij overal informatie vandaan halen. Natuurlijk kom je met online research heel ver, maar de ervaring leert dat daar ook veel tijd in gaat zitten. Ik denk dat deze pilot laat zien dat door de slimme inzet van mobiel werken met bijbehorende applicaties het werk veel efficiënter kan plaatsvinden.”

Het iPad-onderzoek van Sdu is niet het eerste onderzoek onder een beroepsgroep die veel leest tijdens de dagelijkse werkzaamheden. E-boekenstad heeft in april van dit jaar een onderzoek afgerond onder griffies en gemeenteraadsleden. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met Notubiz en Docwolves. Hierbij werd onder meer onderzocht wat het verschil in gebruik is tussen de iRex-ereader en de iPad. Ook werd onderzocht wat er voor nodig is om een gemeente digitaal te laten werken.

(Via: Sdu)

Vorig artikelGoogle koopt smartphone- en tabletdivisie Motorola
Volgend artikel‘Hybride’ boek koppelt print en digitaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in