Grotere tablet van Amazon lijkt in aantocht

1

Binnen afzienbare tijd zal Amazon een nieuwe tablet op de markt brengen. Het apparaat krijgt een groter scherm dan de huidige Kindle Fire en moet het gaan opnemen tegen de iPad van Apple. Op de website van de Amerikaanse overheidsdienst FCC zijn de eerste gegevens opgedoken van wat waarschijnlijk Amazons nieuwste apparaat is.

De geruchten over Amazons grotere tablet gaan al geruime tijd rond. Volgens sommigen krijgt het apparaat een 9,7 inch scherm, anderen denken aan een breedbeeldscherm van 10,1 inch.

Bij de Amerikaanse controledienst Federal Communication Commission (FCC) zijn gisteren documenten gepubliceerd die erop lijken te wijzen dat het om een 9,7-inch apparaat gaat. Onder de naam Harpers LLC heeft naar alle waarschijnlijkheid Amazon een apparaat ingediend dat wordt aangeduid als ‘Tablet Device’ en onder meer beschikking heeft over wifi- en bluetooth-verbinding.

Het is gebruikelijk dat Amazon apparaten indient bij de FCC onder een ‘dummy’-bedrijf. Voor de Kindle Fire gebruikte het bijvoorbeeld de naam Okakopa LLC. Het identificatielabel en de bijbehorende documenten van de nieuwe tablet komen op belangrijke punten overeen met labels van eerdere apparaten van Amazon, wat doet vermoeden dat het hier inderdaad om een tablet van Amazon gaat.

Bij eerdere apparaten kwamen de documenten van de controledienst enkele weken voor de daadwerkelijke productlancering online. De verwachting is dat de nieuwe tablet dan ook in of rond september op de markt gebracht zal worden.

Of de tablet ook direct in Nederland te koop zal zijn is nog niet bekend. De eerste generatie Kindle Fires is momenteel niet in Nederland beschikbaar.

Vorig artikel‘E-reader’ opgenomen in Merriam-Webster woordenboek
Volgend artikelKobo-app voor iPad en iPhone krijgt update

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in