Verkoop ereaders flink gestegen

0

De verkoop van ebook readers heeft in het tweede kwartaal van 2013 een recordhoogte bereikt, meldt onderzoeksbureau GfK. Hoeveel ereaders er precies verkocht werden maakt het bureau niet bekend, maar volgens een woordvoerder steeg de omzet met ruim 23% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het tweede kwartaal is traditioneel een goede periode voor verkopers van ereaders en ebooks: veel mensen oriënteren zich voor de zomervakantie op een digitale boekenlezer. Ook de feestdagen in het laatste kwartaal leggen de verkopers van ereaders doorgaans geen windeieren. GfK verwacht het einde van dit jaar dan ook wederom een recordverkoop.

De grootste leverancier van ereaders in Nederland is Bol.com. De Sony PRS-T2 reader, die het bedrijf mede via Albert Heijn voor 99 euro verkoopt, was enige tijd zelfs het best verkopende artikel uit het volledige assortiment van de online retailer. Andere ereaders die goed verkocht werden zijn onder andere de Kobo Touch, Mini en Glo.

Helaas lijkt de verkoop van digitale boeken achter te blijven. Er is weliswaar sprake van een stijging, maar de eerste helft van dit jaar maakte het ebook in omzet nog niet veel meer dan 3,5% uit van de totale boekenmarkt. Een woordvoerder van Kobo zei in juni nog dat Nederlanders eerder geneigd lijken om grootschalig onderling ebooks op bijvoorbeeld USB-sticks uit te wisselen, als gevolg van het beperkte aanbod en te hoge prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in