Daar heb je Google Flipper, de online ereaderservice

0

Vannacht heeft Google een nieuwe feature gelanceerd in Google Labs. De nieuwste dienst heet Fast Flip, ook wel Flipper. Hiermee wil Google het beste van papier en online combineren tot een online service.

Het gevoel van door een tijdschrift of krant bladeren heeft Google nu ook online toegepast op Google News. Je krijgt snel een overzicht van het nieuws door de bundels met nieuws door te bladeren (flippen). Op die manier kun je snel door het recente nieuws bladeren en de headlines aan je voorbij laten gaan en kun je bepalen of je verder wil lezen. Het inladen van de headlines gaat echt in een zeer rap tempo. Het is alsof je via een online ereader je nieuws binnen krijgt!

Google werkt hiervoor samen met een paar grote uitgevers, waaronder the New York Times, the Washington Post en Newsweek. Google denkt dat het aantal gebruikers van Fast Flip groot gaat zijn, mede door de snel ladende pagina’s. De opbrengsten van de advertenties die op de pagina te zien zullen zijn, worden verdeeld over de uitgevers die meewerken met dit experiment.

Er is ook een mobiele versie van deze nieuwe dienst waarmee je door middel van het touchscreen kunt bladeren door het nieuws. Deze dienst is beschikbaar voor smartphones met Android besturingssysteem en voor de iPhone. Wat denk je? Ga jij Google Flipper gebruiken?

(Via: Teleread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in