Blio op 28 september beschikbaar

0

Vanaf 28 september zal het langverwachte Blio-platform officieel beschikbaar zijn. Blio komt als eerste met een Windows-programma, applicaties voor iOS en Android zullen snel daarna volgen. In de komende maanden zal Blio in samenwerking met diverse partners wereldwijd op de markt gebracht worden. Ook het Centraal Boekhuis heeft aangekondigd het Blio-platform te gaan ondersteunen.

Blio wil de inhoud en vorm van de huidige generatie ebooks compleet veranderen. “Lezers vragen meer flexibiliteit en functionaliteit in hun digitale leeservaringen,” zegt Ray Kurzweil, uitvinder en stichter van KNFB Reading Technology, het bedrijf achter Blio. “De Blio-software biedt een ongeëvenaarde ervaring, inclusief full-color en interactieve mogelijkheden.” Blio-ebooks kunnen niet op eInk-ereaders gelezen worden, maar zijn juist volledig toegespitst op tablets en smartphones.

Door een samenwerkingsverband met Baker & Taylor, ’s werelds grootste distributeur van gedrukte en digitale boeken, biedt het Blio-platform toegang tot een groot aantal ebooks. Blio ondersteunt onder meer het ePub-formaat, dat nu het meest gebruikt wordt voor ebooks, maar kan daarnaast ook overweg met video, afbeeldingen en audio. Met Blio hebben lezers daardoor toegang tot zowel de laatste bestsellers als nieuwe vormen van non-fictie, zoals digitale kinderboeken, kookboeken, reisboeken en studieboeken, in fullcolor en inclusief toegevoegde multimediale content.

(Via: Businesswire.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in