Bol.com start samenwerking met Kobo

0

Bol.com zet vanaf vandaag groots in op de ereaders en tablets van Kobo. De apparaten van Kobo komen als vervanging van de Sony Reader, die Bol.com vanaf 2009 als ‘huis-ereader’ verkocht.

Op een speciale productpagina die ook direct vanaf het hoofdmenu bij Bol.com te benaderen is staat het aanbod van Kobo op een rijtje. Daaronder de vijf ereaders van Kobo, variërend van 79,- voor de Kobo Touch tot 179,- euro voor de nieuwste, de 6,8 inch waterdichte Kobo Aura H2O. Als introductieaanbieding heeft Bol.com de Kobo Aura voor 99,- euro inclusief twee gratis ebooks.

De keuze voor de ereaders van Kobo is opvallend. Kobo werkt immers in Nederland al sinds 2012 samen met Libris/Blz. en veel plaatselijke boekhandels verkopen de ereaders van Kobo in de winkels. Maar waar Libris ook de ebookverkoop aan Kobo overlaat, gaat Bol.com verder met het zelf verkopen van ebooks.

Wel is de ebookshop van Bol.com vergaand geïntegreerd met de ebookwinkel van Kobo. Je kunt op de Kobo-ereaders inloggen met het Bol.com-account en ziet dan vervolgens direct de bij Bol.com aangeschafte ebooks in je bibliotheek staan.

Binnenkort verschijnt er bovendien nog een speciale Bol.com-Kobo leesapp waarmee je de ebooks van Bol.com en Kobo op je tablet of smartphone kunt lezen. Verder belooft Bol.com nog diverse verbeteringen en vernieuwingen in de komende maanden.

Vorig artikelBibliotheken starten met landelijke ebookcampagne
Volgend artikelLibris stapt over van Kobo naar Tolino
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in