Tijdschrift AutoWeek op de iPhone

0

Opnieuw is er een tijdschrift digitaal te lezen op de iPhone en de iPod Touch. AutoWeek heeft een gratis applicatie gelanceerd die nu te downloaden is in de Appstore.

Via de applicatie kun je al het autonieuws, de rijtests en de rij-impressies uit het tijdschrift en van de website lezen. Ook die video’s kun je bekijken. Bovendien kun je reviews lezen en reageren daarop.

De app stelt je zelfs in staat om via een spotfunctie te kijken wat de auto van je dromen kost en kan. Maak een foto, vul het kenteken in en je ziet direct alle specifieke gegevens bij de foto. Dat maakt deze applicatie dan wel weer minder geschikt voor de iPod Touch. Die heeft geen ingebouwde fotocamera.

Verder bevat de applicatie 47.500 specificaties van alle automodellen vanaf 1983, 2100 tests van de redactie en 19.000 reviews van alle modellen. Er is ook een occasion-zoeker ingebouwd.

Natuurlijk hebben we de app even uitgetest op een iPod Touch. De app opent met het autonieuws voorop. Je krijgt de titel, een plaatje behorend bij het artikel en een preview van het artikel. Als je een artikel opent, opent het ook echt in de applicatie, je wordt niet doorgelinkt naar de site. Om een reactie te plaatsen moet je een account hebben, maar je kunt vanuit de app reageren.

Testen, reviews en specs zijn zeer handig. Kies je in het ene menu voor Corvette C6, dan wordt deze keuze meegenomen in de andere twee menu’s. Eén dingetje is niet handig. Als je een andere auto wil kiezen, dan moet je op de auto tappen om een andere auto te kunnen kiezen. Alleen door op edit te drukken kun je de gekozen auto verwijderen en met een schone lei beginnen.

Voor de nieuwsfunctie is het een zeer handige applicatie, waar je wel internetverbinding voor nodig hebt. De overige functies zijn ook wel handig, maar je moet er even voor puzzelen om ze door te krijgen. Voor de spotfunctie moet je ook inloggen en is alleen ten volle te benutten met een camera. iPod Touch mensen moeten het zonder foto doen bij de specificaties van hun droomauto.

(Via: iPhoneClub.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in