Google lanceert platform Google Editions officieel

0

Vandaag is in Frankfurt Google Editions officieel gelanceerd. Uitgevers mogen zelf de prijs bepalen. In de eerste helft van 2010 zullen tussen de 400.000 en 600.000 ebooks te koop worden aangeboden. De boeken zullen beschikbaar zijn op meerdere ereaders en smartphones..

We schreven dinsdag al over de aankondiging van het platform en dat dit positief werd ontvangen. Maar nu is het dan officieel. Het is de bedoeling om via Google Editions te concurreren met Amazon’s ebookwinkel en de Kindle. Toegang tot gekochte ebooks zal via het web lopen. “Dit is steeds meer de ontwikkeling die we zien,” zegt Tom Turvey, hoofd van Google Book Search’s publisher partnership programma, “je kunt je ebook altijd en overal lezen, zolang je apparaat maar een browser heeft met internettoegang.” Turvey voegde nog toe dat betalingen simpel moeten zijn. Een van de mogelijkheden is dat ze daarvoor Google Checkout gaan gebruiken.

Inmiddels heeft Google zo’n 30.000 partnerschappen gesloten in de hele wereld, waarvan meer dan 9.000 in Europa.

Duitse kritiek
Google reageerde ook nog op de kritiek die bondskanselier Merkel leverde op het Google Books programma door te zeggen dat er veel misverstanden zijn rondom het programma. “We scannen geen met auteursrecht beschermde boeken.” zegt hoofd juridische afdeling David Drummond. Google Books laat zich in de Verenigde Staten leiden door het Fair Use principe. Ze erkennen dat er in andere landen andere zeden heersen met betrekking tot auteursrecht.

(Via: Google Nieuws.)

Vorig artikelEbook in Vlaanderen breekt nog niet door
Volgend artikelKleine uitgever waagt zich aan kinderebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in