Kleine uitgever waagt zich aan kinderebook

0

Een plaatjesboek over een giraf op safari in Zuid-Afrika is het onderwerp van een kinderboek dat volgende maand als ebook moet uitkomen. De uitgever zet in op onmiddellijke acceptatie van digitale media door de volgende generatie.

Felix Busse van Vielflieger Verlag noemt zichzelf de kleinste uitgever ter wereld. “Een boek is veel mooier als een kind het vasthoudt, maar ebooks als medium hebben zeker toekomst.

Het digitale boek dat nu uitkomt is al weer de tweede serie van Girafje “kijkindelucht” op safari. De tekeningen zijn van de hand van de Cubaanse schilder Victor Moreno. De teksten zullen in het Engels, Spaans, Duits, Japans en Chinees verschijnen om zo een groot publiek te kunnen bereiken.

Het boek is beschikbaar als hard-cover, maar komt als ebook zo rond half november uit voor de iPhone en iPod Touch. “Dit is voor mij een kans om aanwezig te zijn op een nieuwe markt en ik wil deze kans gebruiken om mondiaal te distribueren.” zegt Busse. Busse runt in zijn eentje de Vielflieger uitgeverij. Daarnaast werkt hij als steward bij een vliegtuigmaatschappij. Hij denkt zo rond de 1.000 ebooks te gaan verkopen. De kosten van het ebook: €2,99. De hardcover versie moet €14,95 gaan kosten.

(Via: ABC News.)

Vorig artikelGoogle lanceert platform Google Editions officieel
Volgend artikelWiebe de Jager bij TROS Radio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in