Charles den Tex passeert webwinkels met ebookverkoop

0

Thrillerauteur Charles den Tex verkoopt vanaf nu zijn ebooks enkel via een eigen website. Hij omzeilt hiermee retailers als Bol.com. Den Tex zet deze stap omdat hij van mening is dat retailers teveel marge rekenen bij de verkoop van ebooks.

Den Tex is een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs van spannende boeken. Driemaal won hij de Gouden Strop: voor zijn thrillers Schijn van kans (2002), De macht van meneer Miller (2006) en CEL (2008).

Op de website www.charlesdentex.com biedt hij in samenwerking met uitgeverij Brood & Tekst zijn eigen boeken aan in digitale vorm, als ePub met watermerk. Exclusief, want de boeken zijn nergens anders in digitale vorm beschikbaar. De schrijver maakte eerder dit jaar al duidelijk dat hij gelooft in een oplossing buiten de gevestigde retailers om.

“Ik heb gekozen voor een aanpak buiten Apple, Bol.com en Amazon om, omdat die bedrijven een te hoog percentage van de opbrengst nemen voor een te kleine dienst (tussen de 30 en de 45 procent). Daarna willen alle anderen ook nog hun percentage en uiteindelijk blijft er dan voor mij, de schrijver, te weinig over. Tenzij we de verkoopprijs zo hoog mogelijk houden, maar dat werkt ook niet.'”

Den Tex broedde al langer op het idee, maar liep tot nu toe op tegen het feit dat uitgevers contracten hebben met ebookwinkels. De eigenaren van De Geus, de uitgeverij van de auteur, begonnen afgelopen zomer een nieuwe uitgeverij die in ebooks gespecialiseerd is, Brood & Tekst. Besloten werd om een website op te richten waarop de boeken van Den Text te koop worden aangeboden. De opbrengsten worden verdeeld tussen auteur en uitgever.

“Volgens mij hebben we daarmee een nieuwe stap gezet en het zou me niet verbazen als die navolging gaat vinden”, zo denkt Den Tex.

(Via De Spanningsblog)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in