Kindle Scout: lezers bepalen welk boek gepubliceerd wordt

0

Lezers kunnen binnenkort bij Amazon meehelpen nieuwe bestsellers te ontdekken. Het bedrijf heeft een crowdsourcingplatform in het leven geroepen waarop auteurs hun nog niet uitgegeven boeken bij het publiek onder de aandacht kunnen brengen. “Kindle Scout is een plek waar lezers bepalen of een boek een uitgeefcontract krijgt.”

Auteurs kunnen via Kindle Scout in 15 minuten hun boek uploaden. Amazon beoordeelt vervolgens of het boek in aanmerking komt voor een publiekscampagne. Als het boek wordt geaccepteerd kan het publiek gedurende 30 dagen een mening geven over het boek, waarvan het eerste gedeelte kan worden gelezen.

Indien een boek genoeg steun van het publiek krijgt, biedt Amazon de auteur een contract aan met 1.500 dollar voorschot, 50% royalty’s op de ebookverkopen, en 20% op de audioversie en eventuele vertalingen.

Vorig artikelGoogle gaat 100.000 boeken UvA digitaliseren
Volgend artikelDrie nieuwe ereaders van Bookeen in november
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in