Russische investeerder voor Plastic Logic

0

Ereaderfabrikant Plastic Logic zal een deel van de productie naar Rusland verplaatsen. Het bedrijf werkt na de in augustus geannuleerde Que ProReader aan een tweede generatie ereader. Het Russische Rusnano investeert nu meer dan 100 miljoen dollar in de fabrikant en krijgt daarvoor een aanzienlijk minderheidsbelang.

In januari 2010 kondigde Plastic Logic de Que ProReader groots aan en stelde toen dat het product in april op de markt zou komen. Het apparaat zou een scherm ter grootte van A4-formaat hebben en met prijzen van tussen 650 en 800 dollar in de hoogste prijscategorie terechtkomen.

De lancering werd echter steeds uitgesteld, waarna het bedrijf in augustus bekendmaakte dat het de Que vanwege de ontwikkeling van de markt niet meer uit zou brengen. Daarop liet Plastic Logic wel weten bezig te gaan met de ontwikkeling van een tweede generatie ereader.

Plastic Logic heeft sinds de oprichting in 2000 meer dan 250 miljoen dollar aan investeringen binnengehaald, en is eigendom van een consortium waaronder bedrijven als Intel en BASF. Het bedrijf heeft vestigingen in Cambridge, Silicon Valley en Dresden. Wanneer de nieuwe fabriek in Rusland zal openen en de nieuwe ProReader op de markt moet komen is niet bekend.

(Via: Financial Times.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in