Delta Electronics denkt aan 3D-techniek voor ereaders

0

Voor film en televisie lijkt 3D de hit van 2011 te worden, maar het Taiwanese Delta Electronics denkt dat de techniek ook voor epaper zou kunnen werken. Het bedrijf hoopt nog dit jaar een kleurenereader met scherm van Bridgestone op de markt te brengen en kijkt ook alvast verder naar de implementatie van nieuwe technieken als 3D.

De displayfabrikant stelt dat 3D een van de belangrijkste richtpunten van 2011 wordt. Voor televisieschermen is de techniek inmiddels redelijk doorontwikkeld, daarom zijn ze bij het bedrijf ook bezig met andere toepassingen.

Volgens Hui Lee van Delta’s epaper-divisie is 3D een goed concept dat ook in ereaderschermen toegepast kan worden. De grootste problemen die nu nog opgelost moeten worden liggen volgens hem op het gebied van de helderheid en kijkhoek van epaperschermen met 3D-techniek.

Delta Electronics werkt al enige tijd aan een ereader met 13-inch kleurenscherm. De laatste berichten zijn dat deze in december gelanceerd zal worden. Deze ereader maakt gebruik van een scherm dat ontwikkeld is door bandenfabrikant Bridgestone.

Delta is niet de enige die met 3D-techniek voor ebooks en ereaders experimenteert. Al eerder was een filmpje te zien uit Zuid-Korea waarin een kinderboek van 3D wordt voorzien.

(Via Digitimes.)

Vorig artikelRussische investeerder voor Plastic Logic
Volgend artikelGemisteboekverkoop.nl geeft stem aan digitale lezers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in