AKO biedt gratis dagbladen aan in AKO App

0

Gebruikers van de digitale tijdschriftenkiosk AKO Tijdschriften App kunnen nu eveneens kranten lezen via de app. De dagbladen De Pers, Sp!ts en Metro worden sinds vandaag gratis aangeboden via de app. Dit zijn de eerste kranten die via de digitale kiosk aangeboden worden.

Meer dan een jaar geleden lanceerde boekwinkelketen AKO de AKO Tijdschriften App waarmee je tijdschriften digitaal kan kopen en lezen. Met de app kan je zowel losse nummers kopen als abonnementen afsluiten. Inmiddels bevat de app van 32 verschillende uitgevers 125 tijdschriften waaronder Vrij Nederland, Vriendin, HP/de Tijd, AvantGarde, ELLE, Quote, National Geographic Magazine en Glossy. Volgens AKO verschijnen de digitale versies eerder op de app dan in de winkel en is de prijs lager. Sommige tijdschriften zijn voorzien van ‘Premium content’ zoals video’s, audio, weblinks, interactieve elementen en slide-shows.

Na de lancering in de App Store is de app eveneens aangepast voor de platformen Android, Windows en MAC. Daarnaast heeft AKO nog een andere app op de markt gebracht, de AKO Carrousel, waarmee de gebruiker alle covers kan bekijken van de laatste edities van de tijdschriften en de eerste pagina’s kan lezen. De AKO Carrousel is geschikt voor zowel iPhone als iPad.

Dennis Mikkelsen, verantwoordelijk voor de e-commerce activiteiten van AKO en manager Audax Digital: “Een prachtige ontwikkeling en eigenlijk ook heel logisch: de digitale beleving van lezen stopt niet bij tijdschriften. Daarom was de stap naar de dagbladen Metro, Sp!ts en De Pers in de App zo gemaakt, en ook vanuit andere dagbladenuitgevers is al belangstelling getoond.”

De applicatie is te vinden in de App Store.

(Via: InCT)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in