Kanshebbers FutureBooks innovatieawards bekendgemaakt

0

Apps van de uitgeverijen Faber, Dorling Kindersley, Penguin, HarperCollins en Transworld zijn genomineerd voor de innovatieawards van FutureBook. Nieuwe bedrijven zoals 24symbols, Anobii en Unbound zijn opgenomen in de lijst van nominaties voor beste start-up.

De innovatieawards zullen worden uitgereikt tijdens de conferentie van FutureBook later dit jaar. Meer dan 70 apps en enhanced ebooks zijn voorgedragen voor de awards. Voorbeelden van kanshebbende apps zijn Fabers The Waste Land en de Booktrack-editie van The Power of Six. In de categorie kinderboeken zijn genomineerd de MeBooks van Penguin en Cinderella van Nosy Crow. En voor de categorie referentieboeken The Human Body van Dorling Kindersley en Fiske App van Sourcebooks.

In de categorie beste start-up strijdt de sociale networksite Anobii tegen het bedrijf Bardowl dat een luisterboekstreaming-dienst aanbiedt. Andere genomineerden zijn het ebookplatform 24symbols, de crowdsourcing uitgeverij Unbound en de digitale imprint van Bloomsbury waarmee de uitgeverij vergeten klassiekers opnieuw uitbrengt.

Tijdens FutureBook 2011 worden eveneens awards uitgereikt aan beste website, beste digitale marketingcampagne, beste technologische innovatie en aan de meest inspirerende persoon werkzaam in de digitale uitgeefwereld.

“De genomineerdenlijst bevestigt de opvatting dat de digitale sector snel opgroeit. De start-ups lijken zelfverzekerder; de digitale campagnes breder en de apps fraaier (en doelgerichter), aldus Philip Jones, medeoprichter van FutureBook.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelHarperCollins doet onderzoek naar interactieve reclame in ebooks
Volgend artikelEen debuutroman met ultiem boekgevoel en webgevoel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in