Pocketbook komt met kleurenereader met frontlight

0

De Oekraïense ereaderfabrikant Pocketbook heeft aangekondigd dat het een ereader op de markt wil brengen die is uitgerust met een kleurenscherm van E Ink en bovendien de beschikking heeft over ingebouwde schermverlichting. Het bedrijf is niet de eerste die komt met een kleuren-epaperscherm, maar wel de eerste die dit combineert met in de randen van het scherm geïntegreerde verlichting.

De eerste kleurenschermen van E Ink verschenen vorig jaar al in de verkoop, met een schermtechniek die Triton wordt genoemd door de Taiwanese displayfabrikant. Hanvon en Ectaco maakten beiden ereaders met dit soort schermen. Veel indruk maakten ze echter niet, de kleuren op het scherm waren te flets, aldus reviewers.

Pocketbook hoopt de schermkwaliteit te verbeteren door gebruik te maken van verlichting. Volgens het bedrijf wordt de helderheid van het scherm en het contrast daarmee sterk vergroot.

De nieuwe ereader die Pocketbook introduceert krijgt een 8-inch scherm met een resolutie van 600 bij 800 pixels, 4096 kleuren en een capacitief aanraakscherm. De gebruiker kan de intensiteit van de voorgrondverlichting regelen met behulp van een speciaal aanraakgevoelig onderdeel in het frame van de ereader. In juni 2013 zouden de eerste kleurenereaders van Pocketbook in de verkoop moeten gaan.

(Via: Pocketbook)

Vorig artikelDe Roos van Dekama
Volgend artikelE Ink neemt tablets op de hak in filmpje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in