Shortcovers wordt Kobo

0

Gisteren schreven we al dat Shortcovers de domeinnaam “Kobo” had geclaimd en dat de Shortcovers ereader applicatie uit de App Store was verdwenen. Vanochtend is ook het twitteraccount veranderd van Shortcovers naar Kobobooks. Kortom: Shortcovers heeft zijn naam veranderd naar Kobo.

“World, meet Kobo” staat er groot te lezen op het blog van Shortcovers / Kobo. Shortcovers heeft gekozen voor de naam Kobo omdat het een anagram is van het woord book en omdat ze denken dat de naam zal aanspreken. Kobo is te bereiken op het webadres www.kobobooks.com.

Ook de mobiele app is aangepast. Als je al Shortcovers klant was, dan zijn je gebruikersnaam, account en aankopen gewoon overgenomen. Deze ben je niet kwijt.

Niet alleen is er een nieuwe look en feel op de website, er zijn ook wat andere nieuwe features toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om te zoeken op categorie, wordt er een top 50 van meest verkochte ebooks getoond en is de zoekfunctionaliteit verbeterd.

De nieuwe mobiele app is al beschikbaar voor iPhone / iPod Touch en Blackberry. Palm Pre en Android volgen snel, aldus Kobo. De Kobo app vervangt de Shortcovers app op je smartphone.

Daarnaast heeft Kobo inmiddels 1,8 miljoen gratis ebooks toegevoegd vanuit het Internet Archive, komen er nieuwe applicaties voor smartphones, pc en desktop, zal de mogelijkheid worden toegevoegd om ebooks te kopen in de eigen munteenheid en worden er meer uitgevers uit de hele wereld toegevoegd aan collectie.

Of er ook een ereader komt, is dus niet duidelijk. Daar zegt Kobo niks over, anders dan dat er wordt gesproken over “New supported devices…”.

Gebruiken jullie de Shortcovers app? Wat vinden jullie van de nieuwe look en feel van Shortcovers alias Kobo? Wat vinden jullie van de nieuwe naam: spreekt die je aan of niet?

(Via: Kobo Blog.)

Vorig artikelTwee derde van de Nederlanders heeft gehoord van ereader
Volgend artikelNieuw slagveld: ebookrechten voor oudere boeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in