Heeft nieuwe Google phone impact op Google Editions?

0

Op 5 januari 2010 moet hij gelanceerd worden: de Google phone, of zoals hij officieel heet de Nexus One. Deze smartphone zal draaien op Android OS 2.1 en niet vastzitten aan één bepaalde telefoonmaatschappij. Welke impact zal deze nieuwe smartphone hebben op Google Editions?

De Nexus One zal direct door Google verkocht worden, vandaar de bijnaam Google phone. De hardware (de telefoon zelf) wordt geleverd door HTC, onder andere ontwerper van de T-Mobile G1 en G2 die beiden op het Android OS draaien. Het capacitatieve scherm zal gemaakt zijn met de OLED technologie en een heel hoge resolutie hebben. Verder zal deze smartphone dunner zijn dan de iPhone van Apple en geen fysiek toetsenbord bevatten.

Google Editions
Google heeft nu dus een eigen smartphone om Google books op te tonen. Zo kunnen ze hun Google Editions natuurlijk prima in de markt zetten. Een eigen applicatie via de Android Market waar je in-app ebooks uit Google Editions kunt kopen en downloaden, een een eigen besturingssysteem waarin ze nieuwe features kunnen stoppen waardoor je misschien niet eens een applicatie nodig hebt om ebooks aan te schaffen, misschien een vooraf geïnstalleerde bibliotheek op de smartphone zelf? Dit is natuurlijk pure speculatie; we zullen tot 5 januari 2010 moeten afwachten en de geruchten in de gaten houden.

Apple
De vraag is hoe Apple zal reageren nu Google zich met de Nexus One op hun terrein begeeft. In hoeverre zullen de twee reuzen head to head gaan? Staan Microsoft en Nokia echt buiten spel in dit titanengevecht? Kan de Nexus One overeind blijven tegenover de iPhone?

(Via: Ebooktest.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in