‘BTW-verlaging ebooks in Frankrijk uitgesteld tot 2012’

0

De eerder voorgestelde BTW-verlaging voor ebooks in Frankrijk zal hoogstwaarschijnlijk pas in 2012 van kracht worden. De Franse Eerste en Tweede Kamer stemmen vandaag over de plannen, nadat een kamerbrede commissie maandag besloten heeft de verlaging nog niet direct te laten ingaan.

Op dit moment vallen ebooks in tegenstelling tot gedrukte boeken in heel Europa onder het hoge BTW-tarief. Al enige maanden bestaan er in Frankrijk plannen om de BTW op digitale boeken te verlagen van 19,6 procent naar 5,5 procent. De Franse regering had na eerdere tegenwerpingen toch steun verleend aan het plan van de Senaat om de verlaging van het tarief per 1 januari 2011 te laten ingaan.

Volgens bronnen wordt de verlaging nu echter uitgesteld vanwege de slechte staat van de Franse overheidsfinanciën. De verwachting is dat het uitstellen van de maatregel ervoor zal zorgen dat de groei van de ebookmarkt minder hard zal gaan dan eerder gedacht.

Ondertussen heeft de Franse president Sarkozy oud-minister van Cultuur Jacques Toubon opgedragen te lobbyen in Europa voor een algemene verlaging van het BTW-tarief op digitale cultuurgoederen en diensten.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikeleReaders.nl nieuwsbriefactie: schrijf je in en win een ereader!
Volgend artikelDaniel Ropers: “Grootste zorg is om klanten niet kwijt te raken aan illegaliteit”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in