De leukste ebooks om cadeau te geven voor Kerst

0

Volgende week is het al Kerst, wellicht steekt de cadeautjesstress de kop al op. Daarom heeft eReaders.nl de leukste ebooks op een rijtje gezet die leuk zijn voor onder de kerstboom. In de lijst zijn uiteenlopende titels opgenomen zodat er voor ieder wat wils is: van roman, thriller, biografie tot chicklit.


HhhH – Laurent Binet

boek

Laurent Binet ontving de kleine Prix Goncourt voor deze kruising tussen geschiedenis en fictie. HhhH is de afkorting wat de SS’ers over de positie van Reinhard Heydrich zeiden: ‘Himmlers hersens heten Heydrich’. Het boek gaat over de moordaanslag op Heydrich en over de verzetsmensen die hem hebben vermoord.

“Na het lezen van dit boek kun je maar een conclusie trekken, en dat is dezelfde als die Binet trok na het lezen van Pozners werk: ‘Dit is gewoon geniaal.’” – 8weekly

Bestel HhhH

De Scheepsjongen – John Boyne

boek

De Scheepsjongen vertelt het verhaal van John Jacob Turnstile die een reis gaat maken naar Tahiti. Na aankomst slaat de bemanning aan het muiten wanneer de terugreis ter sprake komt. Hierdoor bevindt John zich plotseling in een gewelddadige situatie.

‘De Scheepsjongen is een meeslepend verhaal dat erom smeekt in een teug uitgelezen te worden.’ – Nu.nl

Bestel De Scheepsjongen

Champagne in Chateau Marmont – Lauren Weisberger

boek

Lauren Weisberger is vooral bekend van de succesvolle chicklit
De Duivel Draagt Prada. In Champagne in Chateau Marmont vertelt Weisberger over het koppel Brooke en Julian die hun leven zien veranderen nadat Julian een contract heeft gekregen bij een platenlabel. Zij bevinden zich in een compleet nieuwe wereld vol met dure dineetjes, exclusieve feesten, reizen en de meedogenloze paparazzi.

‘Dankzij de vlot geschreven dialogen en de interessante, realistisch beschreven personages is dit een rasechte chicklit zonder de voorspelbare cliches.’ – NBD

Bestel Champagne in Chateau Marmont

De zusjes Boleyn – Philippa Gregory

boek

De zusjes Boleyn is een historische roman over de liefde van de zussen Anne en Mary Boleyn voor koning Hendrik VIII. De succesvolle kostuumfilm The Other Boleyn Girl uit 2008 is gebaseerd op deze roman.

‘Historische roman met de nodige smakelijke ingrediënten. Het boek telt 640 pagina’s maar verveelt geen moment.’ – Boeken Rubriek
Bestel De zusjes Boleyn

Bestel De zusjes Boleyn

Het familieportret – Jenna Blum

boek

In Het familieportret vertelt Jenna Blum het verhaal van Trudy die erachter probeert te komen wie haar voorouders zijn. Haar moeder weigert om te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Trudy’s enige aanknooppunt is een portret van haarzelf als vierjarig meisje met haar moeder en een nazi-officier.

‘Met Het familieportret heeft Jenna Blum een klein meesterwerk afgeleverd. Op briljante wijze weet zij de andere kant van de oorlog, die van de Duitse slachtoffers, tot in het kleinste detail uit te diepen.’ – 8weekly.nl

Bestel Het familieportret

De stad der blinden – José Saramago

boek

Nobelprijswinnaar José Saramago beschrijft in De stad der blinden de reactie van de mensheid op een besmettelijke blindheid. Een groot deel van Lissabon ziet niets meer nadat een man wordt getroffen door blindheid. Het boek is onder de titel Blindness in 2008 verfilmd door Fernando Meirelles, regisseur van de The Constant Gardener.

‘De tijdloze meerwaarde van het boek bevestigt de terechte keuze van Saramago als winnaar van de prestigieuze Nobelprijs voor literatuur.’ – Trouw

Bestel De stad der blinden

In het maanlicht – Nicci Gerrard

boek

In de roman In het maanlicht gaat Gaby haar oude vriendin Nancy opzoeken die plotseling uit haar leven verdween zonder een reden aan te geven. Nu, twintig jaar later, wil Gaby weten wat de reden voor de breuk was.

‘Nicci Gerrard overtreft zichzelf alweer. Een zinderende roman over liefde en het vermogen lief te hebben.’ – Boek

Bestel In het maanlicht

Dossier 64 – Jussi Adler-Olsen

boek

In Dossier 64 onderzoeken brigadier Carl Mørck en zijn collega Assad een oude onopgeloste zaak over een verdwenen prostituee. Door de zaak komen zij op het spoor van een eiland waar de Deense overheid vroeger lichtzinnige vrouwen naartoe stuurde.

‘Goed opgebouwde spanning, gedoseerde humor, actuele thema’s, aansprekende personages en een verrassende ontknoping maken van Dossier 64 een van betere Scandinavische misdaadromans van 2011.’ – Ezzulia.nl

Bestel Dossier 64

Verzoeking – Harlan Coben

boek

Verzoeking van bestsellerauteur Harlan Coben draait om de TV-reporter Wendy Tynes die een pedofiel in de val laat lopen. Nadat Wendy vernomen heeft dat de pedofiel verdwenen is en mogelijk vermoord is begint zij te twijfelen of zij wel goed onderzoek gedaan heeft.

‘De gevaren van internet zijn bij Coben in trefzekere handen en met zijn soepele schrijfstijl scheert hij langs kwesties als het voor eigen rechter spelen, de verwoestende naschokken van een misdaad en het succes van het geweten. Duizelingwekkend.’ – HP/De Tijd

Bestel Verzoeking

Freddie Mercury, de definitieve biografie – Lesley-Ann Jones

boek

Lesley-Ann Jones beschrijft in Freddie Mercury, de definitieve biografie het leven van de zanger van een van de bekendste rockgroepen ooit: Queen. Jones heeft voor de biografie gesproken met tal van vrienden en collega’s van Freddie Mercury waaronder Brian May, Roger Taylor, Kim Wilde, Simon Napier-Bell, Steve Levine en Tony Hadley. Deze biografie vormt de basis van de verfilming die in 2012 in de bioscoop te zien zal zijn.

Bestel Freddie Mercury, de definitieve biografie

Vorig artikelJellybooks helpt lezers bij het ontdekken van ebooks
Volgend artikelLaag btw-tarief Luxemburg: grote gevolgen voor ebookmarkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in