Ontwikkelcentrum Liquavista officieel geopend door Samsung

0

Samsung heeft gisteren in Eindhoven officieel het Samsung LCD Netherlands R&D Center (SNRC) geopend. In dit ontwikkelcentrum zal de Liquavista-schermtechniek verder ontwikkeld worden. Samsung nam Liquavista een maand geleden over.

Liquavista ontwikkelt schermen op basis van zogenaamde electrowetting-techniek. Deze techniek maakt het mogelijk kleurenschermen te maken die net als eInk geen achtergrondverlichting nodig hebben. Hierdoor verbruikt het minder energie dan bijvoorbeeld LCD en is het scherm in fel zonlicht ook nog prima te lezen. In tegenstelling tot eInk is het met de techniek mogelijk om full-color en videobeelden weer te geven.

De verdere ontwikkeling van de schermen zal nu na de overname door Samsung plaatsvinden in het nieuw geopende Samsung LCD Netherlands R&D Center. Liquavista: “SNRC is ingelijfd om de technologie voor toekomstige displays te versterken alsmede hun R&D capaciteiten in Europa te vergroten. Dit nieuwe R&D center zal zich met name richten op toekomstige display technologieën en in het bijzonder op Electrowetting Displays.”

Bij de opening van het ontwikkelcentrum waren topmensen van Samsung aanwezig en personeel van Liquavista/SNRC. Onder hen waren de topman van de LCD-tak van Samsung, Wonkie Chang (5de van rechts), de CEO van SNRC Johan Feenstra (6de van rechts) en Senior Vice President van de LCD-tak, Jootae Moon (3de van rechts).

Vorig artikelTwitteractie: Maak kans op de Pandigital Novel van Libris!
Volgend artikelOok Amazon moet iOS Kindle-app aanpassen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in