Uitgeverscluster De Vrije Uitgevers verspreidt titels via cloudplatform Yindo

0

Het uitgeverscollectief De Vrije Uitgevers (DVU) heeft een mantelovereenkomst gesloten met het cloudplatform Yindo. Dit betekent dat een heel aantal titels van de 250 bij DVU aangesloten uitgeverijen in de browser gelezen kan worden op ereaders, tablets of desktopcomputers.

Gerard Keijsers van De Vrije Uitgevers noemt lezen in de cloud een belangrijke ontwikkeling in de digitale verspreiding van boeken. “Ik zou niet weten waarom een uitgever géén titels via een cloudplatform als Yindo zou willen verspreiden. Het is een nieuw verkoopkanaal”, zegt Keijsers. “Er is bovendien nauwelijks investering in tijd en geld nodig, en de keuze tussen DRM of DRM-vrij hoeft niet gemaakt te worden.”

DVU is de eerste speler die een mantelovereenkomst gesloten heeft met Yindo, wat betekent dat ze hun digitale titels via één aanspreekpunt en tegen gunstige voorwaarden kunnen verspreiden via het cloudplatform. Yindo-directeur Bob van Duuren is opgetogen met de overeenkomst. “Met de titels van hun uitgeverijen in ons assortiment wordt de keuze voor de lezer steeds groter en wordt de kwaliteit verder uitgebreid.”

DVU zal haar aanbod – bestaande uit meer dan 2200 titels van onder meer Arnon Grunberg, Dick Bruna en Jules Verne – geleidelijk aan via Yindo verspreiden.

(Via: InCT)

Vorig artikeliBookstore krijgt nieuwe functies voor uitgevers
Volgend artikelAuthors Guild: Amazon misbruikt dominante positie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in