Dutch Media Uitgevers start ebook imprint

0

Dutch Media heeft samen met oud-staatssecretaris Willem Vermeend een nieuwe ebookuitgeverij opgestart die ebooks zonder DRM gaat uitgeven op het gebied van economie, marketing, financiën en klimaat / milieu. De imprint heet Einstein ebooks. De ebooks zullen in de webwinkel van de Volkskrant verkocht worden.

De reden voor deze nieuwe afdeling (imprint) van Dutch Media is dat professionals vaak boeken gebruiken in discussies die door de huidige crisis niet meer actueel zijn. Einstein Ebooks wil digitale boeken tegen een lage prijs beschikbaar maken voor een groot publiek. Het eerste ebook dat verschijnt, komt van de hand van Vermeend zelf, genaamd Het verdriet van Kopenhagen en gaat over de mislukte klimaattop in de Deense hoofdstad. Het zal €5,95 kosten. De papieren versie kost €10 volgens Boekblad, Lebowski zelf geeft geen prijs voor het papieren boek. Later zal dit ebook waarschijnlijk ook bij andere boekhandels te koop zijn. De papieren versies worden uitgegeven door Lebowski.

Het bijzondere van deze constructie is niet alleen dat de ebooks zonder DRM worden aangeboden, maar ook dat bestaande distributiekanalen, zoals Centraal Boekhuis en Bol.com niet worden gebruikt. Er is namelijk een samenwerking aangegaan met de webshop van de Volkskrant. Zo komt volgens Dutch Media het ebook sneller bij de digitale lezer.

Er worden komend jaar nog ebooks verwacht van Rick van der Ploeg, Roger van Boxtel en Peter Paul de Vries. Willem Vermeend was Tweede Kamerlid voor de PvdA, oud-staatssecretaris van Financiën en Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

(Via: Lebowski Publishers.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in