John Grisham gaat eindelijk digitaal

0

De Amerikaanse schrijver John Grisham, een van de best verkopende schrijvers ter wereld, brengt zijn boeken eindelijk als ebook uit. Meer dan een jaar geleden gingen er al geruchten dat hij zijn boeken ook digitaal zou publiceren, maar pas nu zijn ze als download beschikbaar.

John Grisham is vooral bekend vanwege zijn juridische thrillers. Hij begon eind jaren ’80 met schrijven, en heeft tot aan vandaag de dag meer dan 250 miljoen boeken verkocht. In totaal bestaat zijn oeuvre nu uit 23 boeken, die vanaf vandaag ook digitaal te lezen zijn. Bekende titels van hem zijn A Time to Kill (De Jury), The Firm (Advocaat van de Duivel) en The Pelican Brief (Achter Gesloten Deuren).

Grisham heeft in het verleden laten weten niet bijzonder positief te staan tegenover ebooks: hij stelde dat als ebooks populair zouden worden dit het einde zou betekenen van vele boekwinkels en uitgevers, omdat “we dan alles online zullen kopen”. “Voor mij zal dat waarschijnlijk niet zo erg zijn, maar voor aankomende schrijvers zal het lastiger zijn om uitgegeven te worden.”

De ebooks van Grisham zijn volgens zijn website nu beschikbaar in vier webshops, namelijk bij Amazon, Barnes & Noble, Sony en Kobobooks.

(Via: Google News.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in