Alex vanaf vandaag te bestellen

0

Spring Design heeft in een persbericht aangekondigd dat met ingang van vandaag de dualscreen ereader Alex online te bestellen is. De ereader combineert een eInk-scherm met een LCD-scherm. Het apparaat wordt vanaf half april in de Verenigde Staten geleverd.

Het 6 inch eInk-scherm op de ereader wordt gebruikt voor het lezen van boeken en artikelen, het onderliggende 3,5 inch LCD-scherm voornamelijk voor navigatie en internettoegang. Door middel van een knop tussen beide schermen kan tekst van het ene scherm naar het andere gezonden worden.

Ergens in juni zal de Alex ook met 3G-verbinding op de markt komen. In dezelfde tijd moet de integratie met de boekwinkel Borders afgerond zijn. Vanaf dan kan het apparaat eveneens offline in de Borders winkels gekocht worden. Wat de ereader nu al wel biedt, is Wifi en een verbinding met Google Books. Omdat het apparaat op het Android besturingssysteem draait, kunnen ook makkelijk andere applicaties toegevoegd worden. Tevens ondersteunt de ereader Adobe DRM, zodat ook boeken van andere webwinkels erop gelezen kunnen worden.

De Alex is vooralsnog enkel in de Verenigde Staten leverbaar en kost 399 dollar. De bestellingen die vanaf vandaag binnenkomen zullen vanaf half april ook daadwerkelijk geleverd gaan worden. Geïnteresseerden in het buitenland moeten nog even wachten. Verwacht wordt dat de ereader via partners in het tweede kwartaal van 2010 in andere landen zal worden verkocht. De release van de ereader stond eerst voor februari gepland, maar werd toen uitgesteld. Spring Design kreeg het onlangs nog aan de stok met Barnes & Noble, omdat ze vonden dat B&N’s Nook wel erg veel op hun ontwerp leek. Hoe het met de rechtszaak tussen de twee bedrijven staat, is nog niet bekend.

(Via: Slashgear.)

Vorig artikelJohn Grisham gaat eindelijk digitaal
Volgend artikelBiblioo lanceert vergelijkingssite voor ebooks
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in