Digitale toekomst voor De Pers?

0

De afgelopen week kwam het nieuws dat het gratis dagblad De Pers vanaf 1 april niet langer zal verschijnen. Veel mensen bleken de krant een warm hart toe te dragen en van diverse kanten kwamen dan ook steunbetuigingen binnen. Medewerkers van de krant zijn momenteel aan het kijken of er wellicht een doorstart gemaakt kan worden, mogelijk als betaalde digitale krant.

Gisteren verscheen hoofdredacteur Jan-Jaap Heij bij De Wereld Draait Door, waar hij een oproep deed aan kijkers om met ideeën te komen. De komende dagen worden de inzendingen van de lezers door de redactie geïnventariseerd. In de loop van de komende week moet er meer duidelijkheid over de toekomst van De Pers komen.

Een van de mogelijkheden die De Pers heeft, is een doorstart als betaalde digitale krant, met een eventueel afgeslankte redactie. Volgens Jan-Jaap Heij heeft de krant inmiddels ’tienduizenden’ reacties gehad van lezers die wel iets willen betalen voor de krant.

De Pers onderscheidde zich de afgelopen jaren van de andere gratis dagbladen als ‘gratis kwaliteitskrant’, onder de noemer ‘gratis maar niet goedkoop’. Ook zette het dagblad in op een breed digitaal aanbod waarmee de lezer op praktisch alle platformen op maat toegang heeft tot de artikelen van De Pers.

Wat denk jij, op welke manier zou De Pers digitaal een serieuze kans kunnen maken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in