Voorlezen op Afstand : boeken voorlezen via internet

0

Ook als ouders of grootouders ergens anders zijn, kunnen ze hun kinderen of kleinkinderen boeken voorlezen. Online welteverstaan, en meer bepaald via de website Voorlezen op Afstand. De toepassing werd in januari gelanceerd in Nederland, is sinds kort beschikbaar in België en zal op termijn ook in andere landen op de markt komen.

Op VoorlezenOpAfstand.nl kunnen ouders en grootouders een virtuele boekenplank aanschaffen, en deze vullen met digitale voorleesboeken die ze voor een bepaalde periode lenen uit de cloud. Online voorlezen gaat zoals Skypen. Het gebeurt via een microfoon of telefoon, en eventueel een webcam. Kinderen kunnen op hun computerscherm meelezen en naar de prentjes kijken. Voorlezen op Afstand heeft vooralsnog geen mobiele apps.

De bedenker van Voorlezen op Afstand is Rindert Kromhout van idiligo, een bedrijf dat de technologie om van op afstand informatie (zoals presentaties en contracten) te delen reeds enkele jaren geleden ontwikkelde, maar dan enkel voor de zakelijke markt.

Vorig jaar legde Korthouwer het concept van Voorlezen op Afstand voor aan WPG Uitgevers. Op 18 januari van dit jaar werd de toepassing in Nederland gelanceerd, en eerder deze week in België. Rindert Kromhout wil het ook in andere landen op de markt brengen. Tot waar zijn internationale ambities precies reiken is nog niet bekend.

(Via: Boekblad)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in