Ruckus Reader-apps meten leesvaardigheden van kinderen

0

De Amerikaanse mediagroep Ruckus heeft een serie interactieve kinderboeken-apps ontwikkeld die de leescapaciteiten van kinderen meet en hierover rapporteert aan de ouders.

De reeks Ruckus Reader-applicaties voor iOS bestaat uit digitale tekstboeken (‘eReaders’), verrijkte ebooks met video’s en games (‘iReaders’) en videoboeken met voorleesstemmen van beroemdheden als Meryl Streep en Robin Williams (‘vReaders’). Op dit moment zijn er 25 titels beschikbaar, maar volgens Ruckus wordt het aanbod tegen eind dit jaar uitgebreid tot zo’n 500 ebooks. Ouders kunnen losse ebooks kopen of een abonnement aangaan voor zes maanden (24,99 dollar, oftewel 19 euro), waarmee ze toegang krijgen tot de volledige e-bibliotheek.

Wat dit kinderboekenplatform uniek maakt, is de ‘Reader Meter’. Ruckus traceert de leesvaardigheden van kinderen (woord- en geluidsherkenning, alfabetische kennis, inzicht in de verhalen…), en rapporteert hierover aan de (geabonneerde) ouders via een wekelijkse e-mail en een online dashboard waar ze de vooruitgang van hun kroost kunnen volgen. ‘Kinderen hebben in het digitale tijdperk heel wat keuzemogelijkheden’, zegt Rick Richter, CEO van Ruckus Media Group en voormalig hoofd van Simon & Schuster’s kinderboekenafdeling. ‘Wij proberen te achterhalen welke schermopties nu echt van educatieve waarde zijn.’

(Via: Paid Content)

Vorig artikelSteve Jobs-scholen: ‘Over twintig jaar is papier weer hip’
Volgend artikelKobo komt voor de zomer met self-publishing platform

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in