RosettaBooks geeft gratis ebooks weg om verkoop te stimuleren

0

De Amerikaanse uitgever RosettaBooks geeft een vijftal digitale boeken tijdelijk gratis weg in de hoop de verkoop ervan te stimuleren. Het gaat om vijf verfilmde boeken waarvan de digitale verkoop achterloopt bij de verwachtingen.

RosettaBooks is een uitgever die alleen digitale boeken uitgeeft. De uitgever kwam al in 2001 onder vuur te liggen van grote uitgevers als Random House, omdat RosettaBooks de digitale versie van diverse boeken uitbracht met als argument dat de toen bestaande contracten tussen uitgevers en auteurs geen betrekking hadden op digitale versies.

Nu heeft de uitgeverij zich er vooral op toegelegd om de digitale rechten van oudere titels van literair agenten en auteurs te verkrijgen. De vijf ebooks die RosettaBooks van 7 mei tot 3 juni gratis weggeeft werden in april over alle websites waar ze verkrijgbaar zijn slechts 250 keer verkocht.

De volgende boeken van RosettaBooks zijn nu voor bijna een maand gratis te downloaden: The Graduate, Midnight Cowboy, A Passage to India, Shoeless Joe (verfilmd als Field of Dreams) en Red Alert, de basis voor de film Dr. Strangelove.

“Ik weet niet wat het resultaat van deze actie zal zijn, maar ik garandeer je dat deze boeken niet direct zullen terugzakken naar plaats 100.000 of lager op de ranglijsten”, zegt Arthur Klebanoff, directeur van RosettaBooks. Als hij het mis heeft kost het hem nog steeds niet veel, want de ebooks brachten tot nu toe toch al weinig op.

De ebooks zijn gratis te downloaden bij Barnes & Noble en op het sociale leesplatform The Copia. Binnenkort zullen er nog andere boeken van deze uitgever op eenzelfde manier gratis weggegeven worden.

Steeds meer uitgevers experimenteren met het gratis weggeven van bepaalde ebooks om de verkoop van andere ebooks of de papieren editie te stimuleren. Doordat zo’n weggeefactie meestal veel publiciteit genereert, komen de boeken hoog te staan op bestsellerlijsten, waardoor ook na de actie het boek onder de aandacht blijft.

(Via: The Wall Street Journal.)

Vorig artikelDuitstalige Aside Magazine is eerste HTML 5-tijdschrift
Volgend artikelPrototype: multi-screen ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in