20 procent onafhankelijke boekwinkels VS partner van Google eBooks

0

Het hoofd van de American Booksellers Association (ABA) heeft bekendgemaakt dat op dit moment twintig procent van de onafhankelijke boekhandels in de VS boeken van Google eBooks op de website aanbiedt. Dat lijkt nu nog erg weinig, maar volgens de ABA liggen de boekhandels op schema.

Bijna een jaar geleden werd bekend dat de Amerikaanse onafhankelijke boekhandels een samenwerking aangingen met Google voor de verkoop van ebooks.

Op 6 december lanceerde Google de ebookwinkel vervolgens officieel in de VS. Sindsdien hebben 300 van de 1.500 leden van de ABA de ebookwinkel van Google geïntegreerd op hun website.

Oren Teicher, voorzitter van de ABA, riep uitgevers verder op hun ebooks volgens het agency-model te gaan aanbieden, waarbij uitgevers de verkoopprijs bepalen en boekhandels een vast deel daarvan krijgen. Volgens hem kunnen alleen op die manier kleine boekwinkels een rol blijven spelen op de ebookmarkt. Tegelijk denkt hij dat kleinere boekhandels behalve ebooks ook een breed aanbod in de fysieke winkel moeten hebben om winstgevend te blijven. Een verhouding van 80 procent boeken en 20 procent andere producten is daarbij een verdeling voor boekwinkels die werkt, zo stelde hij.

Wanneer Google ook ebooks gaat verkopen in andere landen is nog niet bekend. De verwachting is wel dat hier binnenkort meer duidelijkheid over komt.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelPrototype: multi-screen ereader
Volgend artikelBarnes & Noble overschrijdt kaap van één miljoen Nook Color App-downloads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in