Barnes & Noble overschrijdt kaap van één miljoen Nook Color App-downloads

0

Barnes & Noble gaf de Nook Color onlangs een software-update, die van de populaire ereader nagenoeg een volwaardige tablet heeft gemaakt. Zo werd er onder meer ook een eigen applicatiewinkel gelanceerd. Barnes & Noble heeft vandaag bekend gemaakt dat er via deze nieuwe app store al meer dan een miljoen applicaties gedownload zijn.

Met Nook Apps heeft Barnes & Noble een applicatiewinkel gecreëerd die specifiek bedoeld is voor gebruikers van de Nook Color. De software-update die Barnes & Noble doorgevoerd heeft, is sinds eind april beschikbaar. Het heeft echter tot 9 mei geduurd alvorens alle Nook Color-bezitters er gebruik van konden maken. Precies één week nadat de applicatiewinkel volledig operationeel geworden is, heeft Barnes & Noble nu de kaap van een miljoen downloads overschreden. Dat heeft de boekhandelketen vandaag meegedeeld in een persbericht.

‘Dat er op ruim een week tijd al meer dan een miljoen applicaties gedownload zijn, heeft onze verwachtingen overtroffen. Het is een mijlpaal voor onze ontwikkelaars, onze partners en – nog belangrijker – ons snel groeiend aantal Nook Color-gebruikers’, reageert William Lynch, CEO van Barnes & Noble, op het heuglijke nieuws.

De populairste gratis Nook Color-apps zijn Fliq Calendar, Fliq Notes, Pulse, Nook Word of the Day en Fliq Tasks. De meest gedownloade betalende applicaties zijn Angry Birds, Drawing Pad, Solitaire, Aces Jewel Hunt en Astraware Mahjong.

(Via: Barnes & Noble)

Vorig artikel20 procent onafhankelijke boekwinkels VS partner van Google eBooks
Volgend artikelEreaderschermen met hogere resolutie aangekondigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in