Nu ook eigen ePubs te lezen via Google Play Books

0

Google heeft de Play Book-apps voor iOS en Android een update gegeven. Vanaf nu is het mogelijk je eigen ebooks te uploaden en te lezen met de apps van Google. Ook worden bladwijzers en gelezen pagina’s gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten waarop je leest.

Met die laatste optie heeft Google direct een voorsprong op de concurrentie. Bij Amazon kun je wel eigen bestanden uploaden naar de cloud – de online opslagplaats – maar deze worden niet gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten en apps.

Google heeft wel een limiet gesteld op het aantal eigen ebooks dat je kunt uploaden naar je boekencloud bij Google. Het maximum is gezet op 1.000 boeken in ePub- of PDF-formaat, die per stuk niet meer dan 50mb mogen zijn.

Eenmaal geüpload komen de boeken beschikbaar op het web, in de online leesomgeving van Google, op Android-smartphones en op iPads en iPhones.

De Google Play Books-app is momenteel nog niet in Nederland beschikbaar. De verwachting is dat Google later dit jaar een Nederlandse boekenafdeling in de Google Play-winkel zal openen.

(Via The Verge)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in