Kiest Amazon dan toch voor ePub?

0

Het gerucht gaat dat Amazon ondersteuning voor meerdere ebook formaten wil gaan toevoegen aan de Kindle, waaronder het open ePub formaat. Dat leidt New York Times-journalist Saul Hansell af uit een presentatie die Amazon-ceo Jeff Bezos afgelopen maandag gaf op een conferentie over ‘disruptive businessmodels’.

“In de toekomst zal de Kindle ereader meerdere ebook formaten ondersteunen. Bovendien zullen Kindle ebooks op veel meer apparaten te lezen zijn”, schrijft Hansell in zijn artikel. “Dat kan zonder twijfel afgeleid worden uit de woorden van Jeff Bezos.”

Gezien de snel stijgende populariteit van het ePub formaat, dat door meerdere fabrikanten en softwareontwikkelaars wordt ondersteund, ligt het voor de hand dat ePub in aanmerking komt als één van de nieuwe formaten die de Kindle zou ondersteunen.

De vraag is alleen wat Amazon doet met beveiliging; de huidige Kindle ebooks zijn voorzien van DRM, zodat de ebooks alleen op de Kindle gelezen kunnen worden. Het voordeel van ePub is juist dat de boeken op meerdere apparaten gelezen kunnen worden, mits de beveiliging geen kunstmatige beperkingen oplegt.

(via Teleread)

Vorig artikelCreatieve hoornist ziet muziek in ereader
Volgend artikelForrester: ebook wordt mainstream fenomeen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in