Nieuwe Motorola Droid X heeft 4,4 inch scherm

0

De tijd dat mobiele telefoons steeds kleiner werden is definitief voorbij met de nieuwe Motorola Droid X. Het wordt gezien als Motorola’s antwoord op de HTC Evo (4,3 inch). De nieuwe smartphone zal waarschijnlijk op 23 juni officieel aangekondigd worden, maar Engadget had hem al even in handen.

De Motorola Droid X draait op het besturingssysteem Android, met een ‘skin’ van Motorola eroverheen. Volgens Engadget is het 4,4 inch scherm ‘super helder’ en voelt het toestel ‘stevig en licht’. Hij valt verder op door de dunne en vrij lange vorm. De Droid X is uitgerust met een WVGA (breedbeeld)scherm met 854 x 480 pixels en een 1GHz ARMv7 processor. De smartphone heeft een 8 megapixel camera en kan 720p video opnemen.

Engadget was met name te spreken over de snelheid van het apparaat. Overgangen gingen snel en de smartphone reageerde eveneens snel op de vingerbediening. De Motorola is ook uitgerust met een virtueel toetsenbord met ‘Swype’, een techniek voor invoer van tekst die op steeds meer smartphones opduikt. Hiermee is het mogelijk sneller te typen dan op het toetsenbord van bijvoorbeeld de iPhone.

Het is nog niet bekend wanneer de Motorola Droid X in Nederland te koop is. Met een scherm van 4,4 inch is de Motorola Droid X in elk geval op papier ook prima te gebruiken om ebooks en digitale kranten of tijdschriften op te lezen. Het scherm is immers niet zo heel veel kleiner dan een 5-inch eInk ereader en groter dan het 3,5 inch scherm van een iPhone.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelGratis digitale kranten lezen bij Starbucks
Volgend artikelBebook Neo verschijnt in Alice in Wonderland-editie
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in