Book Crawler: een locatiegebaseerde boeken-app

0

De applicatie Book Crawler heeft een update gehad waardoor je nu ook op basis van Google Maps kunt zien wat mensen in je omgeving lezen. Volgens de makers is het hiermee de eerste locatiegebaseerde boeken-app. Met Book Crawler kunnen gebruikers een bibliotheek bijhouden van boeken die ze lezen of willen lezen.

De applicatie is een van de populairste boekencatalogus-apps voor de iPhone en iPad. Book Crawler biedt je diverse opties om je catalogus van boeken te beheren en organiseren, ook kun je nieuwe boeken ontdekken via sociale netwerken als Facebook en GoodReads. Daar komt nu een extra mogelijkheid bij, met behulp van een locatie.

Gebruikers kunnen een locatie aan een boek verbinden, waarna het boek op een kaart wordt geplaatst. Zo kun je in een oogopslag zien welke boeken in een bepaalde omgeving populair zijn. Vervolgens kun je bij deze boeken reacties plaatsen, zien wie het nog meer in zijn collectie heeft staan of het boek toevoegen aan je eigen catalogus.

Ook op andere manieren kun je nieuwe titels aan de app toevoegen, bijvoorbeeld door het boek op Google Books op te zoeken of door de metadata handmatig in te voeren. Verder is het mogelijk je collectie te exporteren in een los bestand. Met Book Crawler kun je daarnaast ook via WorldCat direct naar de beschikbaarheid van een boek zoeken in bibliotheken, of het boek aanschaffen via de iBookstore.

De applicatie is beschikbaar in een ‘lite’ versie en een betaalde versie, die je voor 1,59 euro kunt aanschaffen.

Vorig artikelAcer schroeft tabletdoelstellingen terug en bergt mogelijk eigen app store op
Volgend artikelVaderdagactie: En de winnaar is…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in