Ereaderleverancier Sagem/Mobiwire heeft faillissement aangevraagd

0

Het Franse bedrijf Mobiwire heeft faillissement aangevraagd bij de rechtbank. Mobiwire stond eerder bekend als Sagem, onder welke naam het onder andere mobiele telefoons maar ook ereaders op de markt bracht. Zo leverde het de FnacBook van boekwinkel Fnac en eveneens de OYO van boekhandels als Selexyz, Thalia en Empik.

De eerste berichten over de faillissementsaanvraag dateren al weer van een maand geleden, maar zijn tot op heden niet groot opgepakt door nieuwssites. Het bedrijf heeft dan ook nog niet bevestigd in de problemen te zijn geraakt. Het nieuws kwam van een leverancier, die nog 7 miljoen euro van het bedrijf tegoed heeft. Volgens de laatste berichten is Mobiwire aan het onderzoeken of bepaalde delen van het bedrijf nog gered kunnen worden.

Mobiwire bracht onder verschillende vlaggen een ereader op de markt. Het originele model was de Sagem Binder, maar deze werd voor Fnac aangepast naar de FnacBook en Medion gebruikte het model voor de OYO, die onder meer in Nederland bij Selexyz verkocht wordt.

(Via The Digital Reader.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in