Kindle ereader binnenkort in Groot Britannië te koop

0

Webretailer Amazon.com is druk bezig met de eerste Europese lancering van de Kindle. Het gelukkige land dat als eerste Europese land van deze ereader mag gaan genieten is Groot-Britannië.

Amazon is in de laatste fasen van onderhandeling met mobiele operator Quallcomm, die de Wifi moet gaan verzorgen voor het downloaden van ebooks op de Kindle. Er schijnen ook verregaande gesprekken te zijn met ebook uitgevers en nieuws en magazine uitgevers. De Kindle moet voor de Kerst op het Britse eiland verkrijgbaar zijn.

Eerder werd bekend dat de lancering de Kindle op het Europese vasteland vertraging oploopt doordat telecombedrijven zoals Vodafone teveel geld zouden vragen voor gebruik van het Wifi netwerk. Later dook het nieuws op dat Vodafone Duitsland zelf een ereader aan het ontwikkelen was en ook in Frankrijk zou Orange een eigen ereader willen uitgeven.

De grote vraag is hoe en of Sony gaat reageren op deze stap van Amazon naar de Europese markt. Dit najaar komt in Nederland de BeBook 2 uit, die ook beschikt over draadloos internet via 3G.

(Via: Thinkeink. Het plaatje komt ook van Thinkeink.)

Vorig artikelPolymer Vision gooit handdoek in de ring
Volgend artikelReview: Shortcovers geeft veel keuze in ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in