Elonex 710EB LCD-ereader in de voorverkoop

0

De in april aangekondigde Elonex 710EB ereader is nu te bestellen. Het apparaat heeft een 7-inch LCD-touchscreen en wordt vanaf 31 juli geleverd. De batterijduur van 8 uur is een van de onderscheidende factoren van de 710EB.

Het Britse Elonex zette vorig jaar de eerste stappen op de ereadermarkt met twee modellen eInk-ereaders. Met het nieuwe apparaat richten ze zich nu meer op de markt voor multifunctionele apparaten. Hoewel het bedrijf het presenteert als ereader, is de 710EB in feite een soort tablet. Je kunt het apparaat gebruiken om ebooks op te lezen, maar ook om er muziek mee af te spelen, video’s te kijken en foto’s te tonen. Eerder zou de 710EB in mei al op de markt komen, maar die termijn werd uitgesteld.

De ereader draait op Android, heeft 1 GB intern geheugen, Wifi-, HDMI en microUSB-verbinding, een schermresolutie van 800 bij 480 pixels en hij weegt ongeveer 750 gram. Volgens Elonex komt de 710EB met een honderdtal voorgeïnstalleerde ebooks en draadloze toegang tot een groot aantal andere titels. De bestandsformaten die op het apparaat geladen kunnen worden zijn onder meer ePub en PDF. Of de ereader ook ePub met Adobe DRM ondersteunt is niet bekend. Voor een LCD-ereader is de batterijduur van 8 uur behoorlijk lang, vergelijkbare tablets moeten het vaak doen met 3 tot 6 uur.

De LCD-ereader is te bestellen voor een prijs vanaf 119,99 pond (ongeveer 143 euro).

(Via: GizMag.)

Vorig artikelPrins Claus Fonds steunt onderzoek naar digitaal uitgeven
Volgend artikelNotion Ink werkt mogelijk samen met Google
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in